Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihalasagne

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

250 g
Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike

450 g
Jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 1/2 rkl
Soijakastiketta
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
400 g
Tomaattimurskaa
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Kuivattua timjamia
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 1/2 dl
Vettä

Paistamiseen

Öljyä

Juustokastike

25 g
Margariinia tai voita
1/2 dl
Vehnäjauhoja
6 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
Muskottipähkinää, jauhettua
100 g
Juustoraastetta

Päälle

50 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaihe 1

Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää viipaloitu, paloiteltu porkkana ja muut kastikeainekset. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Vaihe 2

Sulata kastikkeen rasva kattilassa, lisää jauhot. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.

Vaihe 3

Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Kokoa uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja pinnalle juustokastiketta.

Vaihe 4

Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa vuoan voi tarvittaessa peittää foliolla liiallisen ruskistumisen estämiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 24.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.