0 arviota

Jauhelihalasagne

0 0,0 0 jauheliha, lasagne
  • Jauhelihalasagne

Ainekset

4 annosta
250 g
lasagnelevyjä
Jauhelihakastike
450 g
jauhelihaa
1
sipuli
1
porkkana
1,5 rkl
soijakastiketta
3
valkosipulinkynttä
0,5 tl
suolaa
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
sokeria
0,2 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
kuivattua timjamia
1
lihaliemikuutio
1,5 dl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Juustokastike
25 g
margariinia tai voita
0,5 dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa
1 tl
suolaa
0,2 tl
valkopippuria
muskottipähkinää, jauhettua
100 g
juustoraastetta
Päälle
50 g
juustoraastetta

Ohjeet

Vaihe 1Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää viipaloitu, paloiteltu porkkana ja muut kastikeainekset. Anna hautua noin 10 minuuttia.

Vaihe 2

Sulata kastikkeen rasva kattilassa, lisää jauhot. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.

Vaihe 3

Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Kokoa uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja pinnalle juustokastiketta.

Vaihe 4

Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa vuoan voi tarvittaessa peittää foliolla liiallisen ruskistumisen estämiseksi.

Reseptitiedot
Ruokalajit
  • Pääruoat
Ruokatyypit
  • Pastaruoat
Pääruoka-aine
  • Jauheliha
Makuja maailmalta
  • Italialainen

Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintoaineet
Annos
Resepti
Hiilihydraatteja
65 g
261 g
Proteiinia
47 g
188 g
Rasvaa
26 g
103 g
Kuitua
4 g
18 g
Energiaa kJ
2 872
11487
Energiaa kcal
686
2745
Testattu toimivaksi
Lisää Foodien ostoslistalle
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Ladataan kommentointia...

Uusimmat reseptit