Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäkakku

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Hedelmäkakku syntyy helposti valmiilla kuivatuilla ja kandeeratuilla marjoilla sekä hedelmillä. Joulun klassinen kuivakakku paranee säilytettäessä, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen joulua.

Ainekset

100 g
(1 rs) sokeroituja kirsikoita
100 g
(1 rs) kandeerattua hedelmämixiä
1 dl
Rusinoita
50 g
(1/2 pussi mantelirouhetta)
2 dl
Omenamehua
200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Kanelia

Vuoan voiteluun

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

margariinia (maidotonta)
korppujauhoja
2

Hienonna kirsikat. Sekoita kulhossa kirsikat, hedelmämix, rusinat, mantelirouhe ja omenamehu. Anna maustua 15 minuuttia

100 g
(1 rs) sokeroituja kirsikoita
100 g
(1 rs) kandeerattua hedelmämixiä
50 g
(1/2 pussi mantelirouhetta)
2 dl
Omenamehua
1 dl
Rusinoita
3

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

200 g
margariinia (maidotonta)
1 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
3 kpl
Kananmunaa
2 tl
Kanelia
2 tl
Leivinjauhetta
4 dl
Vehnäjauhoja
4

Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki: Hedelmäkakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa, ja sen maku vain syvenee säilytyksen aikana.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.11.2010
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

218

911

7,9 g

2,2 g

30,4 g

18,1 g

1,9 g

4,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kanelia,

margariinia (maidotonta),

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli