Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Granaattiomena-kuskussalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 dl
Kuskusia
3 dl
Kasvislientä
1 kpl
Granaattiomena
2 dl
Tummia viinirypäleitä
1 kpl
Appelsiini
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa ja basilikaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuskussuurimoiden päälle ja peitä kulho kannella. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita suurimot haarukalla irtonaisiksi. Halkaise granaattiomena ja leikkaa lohkoiksi kalvojen kohdilta. Irrota siemenet lohkoista suuren kulhon päällä, jotta neste ja siemenet valuvat kulhoon. Huuhdo ja halkaise rypäleet. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja pilko lohkot. Lisää hedelmät ja hienonnetut yrtit, oliiviöljy ja mausteet kuskusin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1430

8,5 g

1,3 g

55,8 g

13,3 g

4,5 g

7,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli