Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas gazpacho

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

250 g
Tomaatteja
1/2 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1/2 kpl
Kurkkua
2 rkl
Neitsytoliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sokeria
Merisuolahiutaleita

Lisäksi

1 dl
Tomaattimehua
1 - 2 dl
Kiviennäisvettä
Muutama tippa tabascoa (halutessasi)
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Silputtua tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Poista kannat ja halutessasi koverra siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Siirrä kasvikset kulhoon. Mittaa päälle öljy, etikka, sokeri ja suola. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1–2 tunniksi. Siirrä kasvikset tehosekoittimeen. Soseuta melko tasaiseksi. Lisää mehu, vesi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoa jääkylmänä esimerkiksi alkupalaksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

94

392

7,0 g

1,0 g

5,3 g

5,0 g

1,8 g

0,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Merisuolahiutaleita,

1 - 2 dl Kiviennäisvettä,

Muutama tippa tabascoa (halutessasi),

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli