Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Feta-pastasalaatti

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Valmista riittoisa feta-pastasalaatti vaikkapa seisovaan pöytään. Täysjyväpasta tekee salaatista ruokaisan ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat siihen makua ja väriä. Jos valmistat feta-pastasalaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa aina tarjoiluhetkeen saakka.

Ainekset

1 kg
Täysjyväpastaa
2 kpl
(à 330 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
600 g
Fetajuustoa (salaattijuustoa)
2 dl
Paahdettuja auringonkukansiemeniä

Kastike

1 dl
Silputtuja tuoreyrttejä
2 dl
Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
1/2 dl
Puna- tai valkoviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jos sinulla ei ole 10 litran kattilaa, keitä pasta kahdessa 5 litran kattilassa. Valuta pasta muutamassa erässä lävikössä. Siirrä pasta tilavaan kulhoon.Sekoita kastike kuumaan pastaan. Leikkaa valutetut, aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja lisää ne pastan joukkoon.Murenna juusto tai leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita se pastaan. Tarjoa salaatti joko haaleana tai kylmänä. Lisää paahdetut auringonkukansiemenet vasta ennen tarjoilua. Jos valmistat salaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.