Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broilerinleikkeet ja tomaatti-valkoviinikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(430 g) broilerinleikkeitä
1 rkl
Öljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Kastike

1 kpl
Sipuli
2 rkl
Öljyä tai voita
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 dl
Kuivaa valkoviiniä
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Sokeria
2 dl
Kermaa
1 rkl
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista broilerinleikkeet öljyssä kypsiksi, noin 4–5 minuuttia / puoli. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon odottamaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli rasvassa. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää pannuun viini, rosmariini ja sokeri. Keitä kunnes noin puolet nestemäärästä on haihtunut. Lisää kerma ja broilerinleikkeet. Keitä vielä muutama minuutti kunnes broileri kuumentuu. Tarjoa esimerkiksi uunissa paahdettujen perunaviipaleiden tai -lohkojen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

29,8 g

14,5 g

3,3 g

3,0 g

0,3 g

9,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli