Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broileri-pastalaatikko

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee illaksi helppo kahden kastikkeen kanapasta! Pennepastasta tehty uunipasta on kuin lasagne, mutta nopeampi. Kiehauta tomaattikastike ja juustokastike. Lado pastan ainekset kerroksittain vuokaan ja kuorruta uunissa.

Ainekset

300 g
Pennepastaa

Broilerikastike

400 g
(1 pkt) kanan jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Juustokastike

2 rkl
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

300 g
Pennepastaa
2

Valmista broilerikastike. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se. Lisää tomaattimurska ja huuhtele purkki lorauksella vettä. Mausta kastike raastetulla valkosipulinkynnellä, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia.

400 g
(1 pkt) kanan jauhelihaa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
500 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 dl
Vettä
3 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3

Valmista maitokastike. Sulata rasva pinnoitetussa kasarissa. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Lisää lämmitetty maito koko ajan sekoittaen ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita puolet juustoraasteesta kastikkeeseen.

2 rkl
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
150 g
(1 ps) juustoraastetta
4

Voitele uunivuoka. Levitä puolet broilerikastikkeesta, pastasta ja juustokastikkeesta vuokaan. Lisää toinen kerros niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Kypsennä pastavuokaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?(21 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.4.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

363

1520

9,7 g

2,7 g

45,0 g

9,5 g

3,5 g

21,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl Valkosipulinkynsiä,

0,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

150 g (1 ps) juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli