Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Valmista appelsiini-pähkinäjäädykkeen mangokastike helposti säilykemangosta. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua.

Ainekset

1 l
Appelsiini-vaniljajäätelöä, esim. tiikeri
1 dl
Pistaasipähkinöitä
1/2 dl
Rusinoita

Mangokastike

1 kpl
(425/225 g) säilykemangoa
1 kpl
Limetti

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Avaa jäätelö kulhoon pehmenemään. Kuori ja rouhi pähkinät. Notkista jäätelö ja sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Siirrä seos kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valuta mangot, säästä liemi. Siirrä mangot kulhoon ja raasta joukkoon pestyn limetin kuori. Purista joukkoon mehu. Soseuta ainekset ja notkista kastike säilykeliemellä.

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua ja tarjoa mangokastikkeen kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

777

11,3 g

5,0 g

15,3 g

14,6 g

1,4 g

4,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli