Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nutellatortut

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Nutellatortuissa yhdistyvät kaksi joulun suosikkimakua: tortut ja suklaa. Makealla pähkinä-suklaalevitteellä täytetyt tähtitortut katoavat hetkessä parempiin suihin!

Ainekset

500 g
torttutaikinalevyjä (pakaste)
1/2
prk (à 350 g) pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
1/2 dl
hasselpähkinärouhetta
1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 225 asteeseen.

500 g
torttutaikinalevyjä (pakaste)
2

Puolita sulaneet taikinalevyt kahdeksi neliöksi. Leikkaa jokaisen neliön kulmiin viilto keskustaa kohti. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Sipaise taikinaneliöiden keskustoihin kananmunaa. Käännä joka toinen sakara keskelle ja nipistä hyvin kiinni. Laita neliöiden keskelle sakaroiden päälle vajaa ruokalusikallinen pähkinä-suklaalevitettä.

1 kpl
kananmuna
1/2
prk (à 350 g) pähkinä-suklaalevitettä (Nutella)
3

Voitele tortut lopulla munalla ja ripottele pähkinä-suklaalevitteen päälle pähkinärouhetta.

1/2 dl
hasselpähkinärouhetta
4

Laita tortut leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet sopivasti väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

28

119

2,5 g

0,2 g

0,1 g

0,1 g

0,6 g

1,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g torttutaikinalevyjä (pakaste),

prk (à 350 g) pähkinä-suklaalevitettä (Nutella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli