Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karpalokiisseli

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Raikas karpalokiisseli on helppo tehdä tuoreista tai pakastetuista karpaloista. Murskaa karpalot kattilassa, niin saat niistä ihanasti makua kiisseliin. Herkuttele jäähtynyt karpalokiisseli sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.

Ainekset

200 g
(3,5 dl) karpaloita
9 dl
vettä
2 dl
Sokeria

Suurus

1 dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säästä muutamia karpaloita valmiin kiisselin koristeeksi. Kaada loput marjat kattilaan. Murskaa marjoja kauhalla tai perunansurvimella. Lisää vesi ja keitä karpaloita noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan.

200 g
(3,5 dl) karpaloita
9 dl
vettä
2

Tee suurus sekoittamalla perunajauhot veteen.

1 dl
vettä
4 rkl
perunajauhoja
3

Mausta karpalomehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa.

4

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan, lisää kokonaiset marjat ja ripauta pinnalle vähän sokeria, ettei kiisseliin muodostu kuorta. Tarjoa jäähtyneenä esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.12.2004
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

923

0,3 g

52,0 g

44,3 g

2,0 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli